محل تبلیغات شما

هورمون استرس چیست؟

غدد آدرنال، هورمون کورتیزول را ترشح می‌کنند. این هورمون موسوم به هورمون استرس به تنظیم فشار خون  و  سیستم ایمنی بدن در مواجهه با بحران کمک زیادی می‌کند. استرس بی‌وقفه بر عمکلرد و مکانیزم هورمون

استرس تأثیراتی می‌گذارد. در واقع استرس مداوم و ترشح زیاد این هورمون باعث بروز برخی  اختلالات خواب می‌شود، همچنین موجب می‌شود پاسخ‌دهی سیستم ایمنی چندان مناسب نباشد و ناهنجاری‌هایی در سطح  قند خون به وجود بیاید.

میزان هورمون استرس (کورتیزول) می‌تواند به‌ عنوان نشانگر شدت بیماری محسوب شود. پژوهشگران با استفاده از این نشانگر می‌توانند بیمارانی را که به مراقبت‌های ویژه نیازمندند، شناسایی کنند.

 

 

 استرس یکی از راه‌­های بروز انواع بیماری‌هاست. به نحوی‌ که هرچقدر فشار ترس از بیماری در فردی بالا باشد به همان میزان سیستم ایمنی بدن تضعیف می‌شود. هنگامی که استرس در عملکرد سیستم ایمنی بدن تغییر ایجاد ­‌کند  یعنی، زمانی که فردی دچار استرس شود، بطور طبیعی با کاهش شدید میزان تکثیر سلول­‌های کشنده‌‌ی مواد مضر در بدن مواجه می‌شود و به همین دلیل می توان بیان کرد که بین مدت زمان استرس و میزان تغییر ایمنی بدن، ارتباط وجود دارد.

عوامل استرس‌­زا موجب می‌شود که افراد مضطرب معمولا  کم­تر استراحت کنند، فعالیت های ورزشی کمتری داشته و  ضمن اینکه بیشتر به استعمال دخانیات روی می‌آورد، به همین خاطر از رژیم غذایی ناسالمی نیز برخوردار می‌شود.

این رویه در بیمارانی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند با توجه به بروز اضطراب و استرس، بیشتر مشاهده می‌شود و از این رو باید ضمن پیگیری مراحل درمان ، برای تقویت سیستم ایمنی بدن آنان نیز از ادامه رفتارهای استرس‌زا جلوگیری کرد. پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد افرادی که در خونشان سطح بالایی از هورمون استرس وجود دارد، بیشتر در معرض مرگ ناشی از کووید-۱۹قرار دارند.

 

 

مقابله با استرس

برای مقابله با استرس ناشی از عوامل مختلف، سعی کنید بیشتر مطالعه کنید. افزایش دایره‌ی اطلاعات شما در مقابل عوامل استرس‌زا مانند بیماری کرونا، باعث می‌شود، علاوه بر کاهش تمرکز شما بر آن، اطلاعات لازم جهت مقابله با آن را نیز داشته باشید.

ورزش کنید. علاوه بر تغییر هورمون‌ها و افزایش هورمون‌های نشاط‌آور، سیستم ایمنی شما نیز تقویت شود.

رژیم غذایی خود را تغییر دهید.داشتن رژیم غذایی ناقص یا ناصحیح باعث افزایش استرس می‌شود. برای مثال خوردن میزان مناسبی از مواد قندی به کاهش استرس کمک می‌کند.

 

 

عطرهای آرامش بخش‌ استفاده کنید. عطرهایی مانند، عطر یاس، شمعدانی، اسطوخودوس، سنبل و گل نرگس از عطرهای آرامش‌بخش هستند که سطح هورمون‌های استرس‌زا را کاهش داده و باعث آرامش می‌شوند. آروماتراپی یکی از شیوه‌های درمانی دیرینه می‌باشد که با استفاده از عطرها، انجام می‌شده است.

نوشیدن دم‌نوش‌های آرامش بخش طبیعی : دم‌نوش گل گاوزبان، اسطوخودوس، بهارنارنج و ترکیب گلاب و بیدمشک اثر آرامبخشی بسزایی داشته و برای درمان استرس و افسردگی بسیار موثر است.


زیبایی های روز

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها