مواد لازم خورشت مرغ و هویج تبریزی

 

مرحله اول

خورشت مرغ و هویج از غذاهایی فوق العاده با خاصیت در شهر تبریز است. این خورشت شهرت زیادی داشته و در اکثر شهرهای ایران به روش های گوناگونی پخته می شود.

شما می توانید برای پخت این خورشت از گوشت خورشتی گوسفند به جای مرغ استفاده کنید اما اصالت این غذا با مرغ است. از شکر برای طعم دار کردن می توانید از شکر برای شیرین شدن و آبلیمو برای ترش شدن آن استفاده کنید که به سلیقه شما برمی گردد. با ترکیب این دو می توانید طعمی ملس داشته باشید.

ابتدا سینه مرغ یا ران را به تکه هایی متوسط برش داده و استخوان های آن را با توجه به سلیقه شخصی جدا کنید یا درسته استفاده کنید. مرغ ها را بشویید و پوست آن را کاملا جدا کرده و بگذارید تا خشک شوند. داخل قابلمه کمی روغن بریزید. پیاز را نگینی کرده و با روغن تفت دهید سپس زردچوبه، نم و فلفل را به پیاز بزنید و مراحل تفت دادن را ادامه دهید.

 

مرحله دوم

الان مرغ ها را دانه دانه به قابلمه اضافه کنید و با پیاز تفت دهید تا بوی ضحم آن با پیاز از بین برود. بعد از تغییر رنگ هویج های شسته شده که صورت خلالی برش داده اید را به قابلمه اضافه کنید و همه را باهم تفت دهید.

الان می توانید رب گوجه رو اضافه کردی و به تفت دادن ادامه دهید تا خورشت شما خوش رنگ شود. حتی میتوانید رب را در کاسه ای با آب جوش یا ولرم بریزید و پس از حل شدن آن در آب، به قابلمه اضافه کنید.

بعد از تفت دادن کامل و ترکیب این مواد باهم یک کاسه آب جوش یا ولرم درون قابلمه بریزید و شعله را زیاد کنید تا به جوش بیاید. پس از جوش آمدن وقل خوردن آن زیر شعله را کم کنید و اجازه دهید تا به خوبی پخته شود.

 

خورشت مرغ و هویج تبریزی

 

مرحله سوم

وقتی در حالت نیمه پخته قرار گرفت زمان آن رسیده  تا آلوبخارا را به همراه دم کرده زعفران اضافه کنید و صبور باشید تا پخته شوند و خورشت جا بیفتد. اگر دم کرده زعفران را در مرحله آخر اضافه کنید عطر و خاصیت آن بهتر می شود. برنج را در این میان باید دم کنید.

5 دقیقه قبل ازینکه شعله زیر خورشت را خاموش کنید آن را بچشید و از وضعیت نمک و فلفل با خبر شوید و آن را تنظیم کنید. مطابق میل و سلیقه خودتان شکرو آبلیمو را اضافه کنید و بعد از گذشته 5 دقیقه شعله را خاموش کنید.

برنج و خورشت شما هردو آماده شده و می توانید از خوردن این غذای بینظیر تبریزی لذت ببرید.

هویج پخته شده خواص بیشتری نسبت به هویج خام دارد. این خورشت سرشار از ویتامین A بوده و برای بینایی شما خواص زیادی دارد.

به دلیل وجود آلوبخارا و خاصیت ملینی آن می توانید مشکلات گوارشی مانند یبوست را نیز حل و درمان کنید. این خورشت برای خانواده هایی که فرزندانشان تنبلی چشم دارند توصیه می شود.

طرز تهیه خورش هویج تبریزی