خواص قرمه سبزی

 

یکی از محبوب‌ترین و شناخته شده‌ترین غذاهای ایرانی

قورمه سبزی است. این غذا خواص فوق‌العاده‌ای برای بدن انسان دارد. سبزی‌های مورد استفاده در این خورشت، عبارت‌اند از : جعفری، گشنیز، شنبلیله و تره. همچنین وجود گوشت و انواع لوبیا در این غذا آن را تبدیل به منبع سرشار از فیبر، آهن و . نموده است. لازم به ذکر است طبخ صحیح هر غذا تاثیر بسزایی در باقی ماندن مواد مفید در ترکیبات آن دارد. برای مثال استفاده زیاد از روغن، مواد سرخ شده و ادویه‌ها،نه تنها در قورمه سبزی، در هر ماده‌ی غذایی می‌تواند از یک غذای مقوی و پرخاصیت یک سم بسازد و سلامتی شما را به خطر بیندازد. قرمه سبزی از جمله غذاهای اصیل ایرانی است که در صورت عدم طبخ صحیح می‌تواند جز غذاهای بی خاصیت و حتی سم سلامت باشد.

 در ادامه تاثیر این غذای سالم و محبوب بر سلامتی را مرور می‌کنیم.

خاصیت ضدالتهابی و افزایش اشتها و تقویت حافظه

یکی از چاشنی‎‌های موجود در این غذا زردچوبه است. این ادویه علاوه بر خواص آنتی‌اکسیدانی که مانع از ابتلا به سرطان شده و حافظه را افزایش می‌دهد، دارای کورکومین است که خواص ضدالتهابی دارد برای افرادی که بیماری های التهابی مثل آرتروز دارند بسیار مفید است.

از دیگر خواص این ادویه، افزایش اشتها و همچنین پیشگیری از بیماری دیابت است. این غذا برای افرادی که قصد اضافه کردن وزن دارند بسیار مفید است.

تقویت سیستم ایمنی، عصبی و تنظیم فشار خون

وجود جعفری در این غذا آن را به منبعی سرشاز از ویتامین C تبدیل کرده است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن شما بسیار مفید است. همچنینحاوی ویتامن B12 نیز بوده و این ویتامین سیستم عصبی بدنتان را بهبود می بخشد و به آن آرامش می دهد.

از دیگر مواد مفید در جعفری فولیک اسید است. این ماده علاوه بر کمک به هضم غذا، قلب را تقویت کرده و در نتیجه فشار خون طبیعی و سالمی را برای شما ایجاد به همراه دارد. 

تقویت قدرت بینایی

تره و جعفری موجود در سبزیجات این خورشت منبعی غنی از ویتامین A است. ویتامین A برای تقویت بینایی بسیار مناسب بوده و از نابینایی و کم بینایی در سنین بالا جلوگیری می‌کند.

 

بهبود و سالم سازی خون

تره و گشنیز موجود در قورمه سبزی از منابع اصلی ویتامین K هستند. ویتامین K در انعقاد خون بسیار نقش مهمی دارد.

 

کمک به هضم غذا

به طور کلی به دلیل وجود سبزیجات در این غذا و وجود الیاف رژیمی این غذا به گوارش بدن انسان کمک بسیاری می کند. جذب بسیار خوبی دارد و عملکرد روده را بهبود می‌بخشد.

 

عاملی مهم برای تقویت استخوان‌ها

جعفری و شنبلیله موجود در قورمه سبزی سرشار از کلسیم و منیزیم است. این ویتامین ها برای استخوان های شما بسیار مفید هستند.

 

جلوگیری از کم خونی

آهن موجود در گوشت، سبزیجات و حبوبات موجود در این خورشت از ابتلا به ‌کم‌خونی پیشگیری می‌کند و وجود ویتامین C در این غذا، باعث افزایش جذب آهن موجود در ترکیبات آن می‌شود.

 

کاهش بیماری های قلبی و عروقی

لوبیای چشم بلبلی با منیزیم و کلسیمی که در آن موجود است از کم خونی جلوگیری کرده و باعث کاهش بیماری های قلبی و عروقی می شود.

 

دستور پخت خورشت مرغ و هویج تبریزی

دستور پخت عدس پلو شکم پر

10 ترفند ساده آشپزی که دانستن آن ضروری است.