اسم اصلی این غذا حمص بطحینه است یعنی نخود در ارده و اسمهایی مانند هوموز و یا هومس نیست و اشتباها اینگونه تلفظ میشود. حمص یک خوراک عربی– مدیترانهای است که در خاورمیانه بسیار محبوب است. این غذا بیشتر به عنوان پیش غذا سرو میشود و در کنار سبزیجات خلالی و نان سرخ شده میتواند میان وعده ای لذیذ و مقوی باشد. برای آشنایی با این غذای لذیذ، به همراه نکات مهم و تاثیر گذار بر طعم و بافت آن، با همراه باشید.
نخود را از شب قبل در یک ظرف مناسب بخیسانید و تا روز بعد چند بار آب آن را تعویض کنید.حجم نخود بعد از خیس خوردن بیشتر میشود پس از ظرف بزرگتری استفاده کنید و به اندازه کافی آب بریزید.
نکته: برای پختن یک حمص با بافت نرم، بهتر است نخودها پوست کنده باشد.میتوانید نخودها را از قبل خیس کنید و به صورت پوست کنده در فریزر نگهداری کنید تا همیشه به صورت آماده در دسترستان باشد و یا پس از چند دقیق پختن، آنها در آب سرد ریخته و پوست بکنید.
در تصویر زیر تفاوت بین دو حمص که یکی با نخود ساده و یکی با نخود پوست کنده پخته شده است، کاملا مشهود است. قاشق سمت چپ، حمص تهیه شده از نخود پوست کنده است.
نخود را با چند لیوان آب و حبه های سیر داخل قابلمه بریزید و با حرارت ملایم بگذارید بپزد و نرم شود.
نخود پخته پوست کنده و سیرهای نرم شده را با میکسر مخلوط کنید. پس از آن روغن زیتون و آبلیمو را افزوده و هم بزنید تا یکدست شود. ارده را همراه با دو قاشق غذاخوری آب و نمک و فلفل و زیره اضافه کنید و مجدداً میکس کنید.
1- در نظر داشته باشید که چاشنی اصلی غذاهای عربی و مدیترانهای، زیره است. پس به اندازه کافی زیره بریزید. طوری که طعم آن در غذا قابل تشخیص باشد.
2- در صورتی که مایه اصلی غلیظتر از چیزی است که میل دارید کمی از آب نخود را اضافه کنید.
3- هرگز برای رقیق کردن مایه اصلی از روغن زیتون و آبلیمو استفاده نکنید چرا که ته مزه تلخی خواهد گرفت.
4-برای پفکی شدن مخلوط فوق، میتوانید در مرحلهی نهایی، کمی آب سرد به آن اضافه نمایید.
در نهایت حمص را به ظرف سرو انتقال داده و با استفاده از جعفری، چند قطره روغن زیتو و برگ نعنا، تزئین نمایید.
این غذا اغلب به صورت پیش غذا بر روی نان تست یا کراکر قالب زده میشود و یا در کنار رست بیف به عنوان سس دیپ سرو میشود. پنیر فتا نیز طعم مطبوعی به آن میدهد.
میتوانید برای تغییر رنگ آن از اسفناج نیز استفاده کنید و در کنار سبزیجاتی مثل خیار تازه، هویج، کاهو و فلفل از طعم مطبوع آن لذت ببرید.
دستور پخت خورشت مرغ و هویج تبریزی
زیبایی های روز
درباره این سایت